Naturist

13 proprietati medicinale dovedite ale uleiului din nuca de cocos

Desi in ultimii ani s-a ma schimbat opiia oamenilor despre uleiul de cocos,acesta nu e inca apreciat la adevarata valoare.Pe langa faptul ca uleiul e o grasime saturata “buna”,mai are si o multime de aplicatii utile pentru santate.Iata ce poate face uleiul din nuca de cocos:

1.Arde grasimea

Uleiul accelereaza pierderea grasimii din zona taliei.Conform studiilor,2 linguri consumate zilnic,atat de femei ,cat si de barbati,pot reduce grasimea din zona burtii in 1-3 luni.

2.Amplifica functionarea creierului

Conform unui studiu publicat in anul 2006,intr-o revista,trigliceridele c u lant mediu(se gasesc majoritatea in uleiul de cocos) administrate bolnavilor de Alzheimer au adus imbunatatiri la nivel cognitiv.

3.Te scapa de paduchi

Combina ulei de cocos cu spray-ul de anason,pentru a scapa de paduchi.Aceasta combinatie e superioara insecticidului permethrin.(0,43%).

4.Vindecarea ranilor

De foarte mult timp,nuca de cocos se utilizeaza pentru a vindeca ranile.Acest lucru se datoreaza faptului ca nuca de cocos imbunatateste activitatea enzimatica antioxidanta, accelereaza reepitelizarea si stimuleaza conectarea incrucisata a colagenului cu tesutul care e reparat.S-a demonstrate c auleiul e eficient si in tratarea arsurilor.

5.Alternative anti-inflamatorii non-steroidale(NSAID)

Printre proprietatile uleiului de cocos se numara si cele antipiretice,anti-inflamatorii si analgezice.

6.Actiune anti-ulceroasa

Conform studiilor,laptele nucii de cocos e la fel de eficient ca si medicamentul conventional sucralfat in calitate de agent anti-ulcer asociat NSAID.

7.Antifungic

S-a constatat faptul ca uleiul de cocos e eficient in tratamentul infectiilor fungice .

8.Sporeste testosteronul

S-a demonstrat ca uleiul de cocos are capacitatea de a reduce stresul oxidative la testiculele celor implicati in studio,el crescand nivelul de testosteron.

9.Reduce prostate umflata

Uleiul de cocos poate sa reduca in volum prostata benigna conform studiilor efectuate pe cobia.

10.Imbunatateste lipidele din sange

Imbunatatirea raportului dintre colesterolul rau sic el bun din sange se poate datora uleiului de cocos.

11.Absorbta nutrientilor solubili in grasime

S-a dovedit faptul ca superiorul uleiului de sofranel e uleiul de cocos ,care amplifica absorbtia carotenoidului din rosii.

12.Sanatatea oaselor

Uleiul de cocos,conform cercetarilor,reduce stresul oxidativ din interirorul oaselor,prevenind astfel deteriorarea structural in osul osteoporotic.

13.Protectie solara

Razele UV pot fi blocate cu 30% datorita uleiului de cocos.Fiecare parte din nuca de cocos are intrebuintarile ei de la fibra lemnoasa exterioara a nucii,miezul nucii, proteina nucii si pana la apa nucii de cocos.