Sanatate

Aveti grija cu consumul acestor medicamente! Pot provoca orbirea !

Atunci cand consumam medicamente trebuie intotdeauna sa cunoastem faptul ca suntem expusi efectelor secundare.Printre aceste efecte secundare intanlim si orbirea. Pastilele cu cel mai mare risc sunt anticoncepționalele, inclusiv cele de nouă generație.

”Singurii care le recomandă în continuare sunt ginecologii, fără a lua în calcul că riscul de accidente cerebrale e foarte mare atât în cazul persoanelor cu probleme vasculare, tromboze, cât și în cazul femeilor sănătoase. Din 100 de femei, cinci pot experimenta aceste efecte”, avertizează oftalmologul renumit, Monica Pop.

Alte efecte secundare provocate de anticonceptionale sunt: starea de greata, depresie, dureri abdominale, dureri de cap, tulburari de vedere, edeme. Daca observati oricare dintre aceste simptome contactati imediat medicul.

Printre medicamentele care cresc presiunea intraoculară sunt cele de tip Viagra, antidepresivele și somniferele, cele care tratează ulcerul și toate medicamentele ce provoacă uscăciunea gurii. ”Acestea din urmă conțin atropină și beladonă, contraindicate în glaucom.”