Sanatate

Aceasta bautura iti distruge oasele din interior, dar toata lumea o consuma!

Statisticile spun că americanii iubesc să bea sucul acidulat mai mult ca niciodată. Surse devastatoare de băuturi răcoritoare sunt consumate în fiecare zi și în cifre care ar fi de 25%. Da, 25% din toate băuturile vândute în SUA sunt de fapt băuturi răcoritoare.

Internetul este încărcat cu informații despre efectul devastator al acestei dependențe extrem de nesănătoase, dar în cazul în care nu este suficient pentru dumneavoastra, vă oferim mai multe informații care vă vor deschide ochii.

Sucul acidulat și osteoporoza

Sucul Cola include cafeina și acidul fosforic în conținutul său.

Studiul privind fractura de osteoporoză a testat densitatea minerală osoasă (BMD) de 1413 femei și 1125 de bărbați în 2006 și a descoperit că consumul regulat de Cola a determinat o reducere semnificativă a BMD la nivelul șoldurilor subiecților de sex feminin, care sunt mult mai susceptibili la pierderea osoasă atunci când comparativ cu bărbații.

Conform mai multor studii, cauza acestui fenomen este excesul de fosfor, care împiedică absorbția calciului. Mai mult, experții susțin că acidul fosforic din cola duce la o scurgere de calciu din oase.

Obezitatea

Dacă aveți nevoie de ceva pentru a da vina pentru excesul de kilograme, atunci este de preferat sa fie sucul acidulat. Bauturile racoritoare sunt pe lista cauzelor de obezitate. O singură cutie de suc încărcat cu zahăr vă oferă 1 kilogram suplimentar de creșterea în greutate în fiecare lună.

Dacă vă gândiți la trecerea la sucul fara zahar, punem pariu că nu vă place acest lucru. Sucul fara zahar este chiar mai dăunător, deoarece este împachetat cu îndulcitori artificiali care pot declanșa o gamă întreagă de probleme hormonale și fiziologice care în cele din urmă va creste nivelul de grasime.

Afectarea ficatului

Este cel mai rău lucru pe care îl puteți obține în ficat. Consumul excesiv de suc crește dramatic riscul de ciroză, ceea ce este exact ceea ce se întâmplă cu alcoolicii cronici.

Carii dentare

Băuturile răcoritoare afectează smalțul dintelui și acesta este zâmbetul pe care nu-l doriți în oglindă. Sucul acidulat este foarte acid, iar compoziția sa chimică poate provoca o deteriorare chiar mai mare a dinților decât zaharurile adăugate bomboanelor.

Pietre la rinichi și boală renală cronică

Acid fosforic, cunoscut pentru capacitatea sa de a afecta tractul urinar. Aceste schimbări ajung la măsura în care în cele din urmă veți avea rinichii umpluți cu pietre.