Sanatate

5 semne ca ai putea avea o afectiune tiroida

Tiroida e o glanda micuta,situata in zona gatului tau,care are impact asupra multor functii ale corpului. Aproximativ una din 35 de femei,in zilele noastre,sufera de probleme cu tiroida.

Aceasta produce un hormon responsabil cu reglarea temperaturii corpului, regularizarea ritmului cardiac,metabolismului si a altor functii.Efectele negative apar din momentul in care ea ajunge hipoactiva sau hiperactiva.

Nu e usor de diagnosticat o asemenea boala,deoarece hormonii pot actiona in orice zona a corpului. Printre factorii care ar putea duce la declansarea problemelor cu tiroida ar fi:sarcina, toxinele, deficientele nutritive, sarcina si genetica.

Semne ce indica probleme de tiroida

Oboseala extrema

Daca te simti oboist chiar si dup ace ai dormit 8-10 ore,inseamna ca ai problem cu hipotiroida. Intr-adevar,poti suferi de alte afectiuni daca te simti obosit,dar daca nu ai un hormon tiroidian in corp,muschii nu vor primi semnal pentru a te pune in miscare.

Ceata mentala(la creier)

Daca in mod frecvent ai dificultati de concentrare si te simti de parca ai merge in ceata,s-ar putea sa ai probleme cu tiroida.Prea mult hormon produs ar putea face dificila concentrarea,iar prea puin hormon ar putea cauza probleme de memorie.

Probleme digestive

Daca ai probleme cu hopotiroidismul,atunci te plangi frecvent de constipatie.La capatul opus,tiroida hiperactiva cauzeaza probleme cum ar fi,scaunele frecvente sau diareea.

Probleme cu starea de spirit

Cei care au tulburari de tiroida,pot avea anxietate ,depresie si schimbari bruste de dispozitie.Anxietata si nervozitatea sunt declansate de hipotiroidism din cauza faptului ca se apeleaza la suprasarcina organismului nostrum.

Scaderea sau cresterea in greuate

In conditiile in care faci sport regulat,mananci putin si tot vezi ca nu poti sa scapi de kilogramele in plus,inseamana ca e vorba de o tiroida hipoactiva.Hipertiroidismul se poate manifesta printr-o pierdere brusca in greutate.

Soltuii naturale

Opteaza pentru sarea de mare, in detrimentul celei de masa,deoarece aceea are mult mai multe minerale care sprijina functionarea tiroidei.

Renunta la gluten,deoarece cercetarile au aratat ca exista o legatura intre bolile de tiroida si alergiile la grau.

Incearca sa reduci nivelul de stres,apeland la respiratie profunda sau meditatie.Principalii declansatori ai hipotiroidismului este stresul cronic.

Evita chimicalele,ccum ar fi triclosanul,care se gaseste in deodorant,sapun,planse de tocat din bcatarie.

Ia probiotice.

Elimina din alimentatie alimentele procesate si mananca cat mai multe alimente integrale.